Määräaikaishuolto

Määräaikaishuolto on yleensä laajempi kilometri- tai aikaperusteinen huolto, joka tehdään autonvalmistajan määräämän huolto-ohjelman mukaisesti. Vaihdettavat osat riippuvat automerkistä, mutta yleensä määräaikaishuolto sisältää enemmän vaihdettavia osia kuin vuosihuolto. Määräaikaishuollossa vaihdetaan aina öljyt, öljynsuodatin ja mahdolliset raitisilmansuodattimet.

Muut tarkastus- ja huoltotoimenpiteet vaihtelevat eri automerkkien välillä, ja esimerkiksi vaihteistoöljyn ja sytytystulppien vaihto voivat kuulua näihin toimenpiteisiin. Lisäksi määräaikaishuollossa käydään läpi erinäisiä tarkastuskohteita liittyen auton hallintalaitteisiin ja alustaan ajoturvallisuuden varmistamiseksi ja mahdollisten isompien rikkoontumisten välttämiseksi. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että määräaikaishuollot tehdään ajoissa ja valmistajan määräämän ohjelman mukaisesti.

Määräaikaishuollon väli voi olla merkistä ja mallista riippuen 15000–30000 ajokilometriä tai vaihtoehtoisesti 1–2 vuotta.

Tiesitkö, että nykyisen lainsäädännön ansiosta uutta autoa ei tarvitse huollattaa kalliimmissa merkkikorjaamoissa. Määräaikaishuollon hinta meillä voi olla jopa 20 % merkkiliikkeitä edullisempi!